Üdvözöljük weboldalunkon!

A Maros Megyei Klinikai Kórház egy helyi, megyei, illetve regionális érdekű ágyas egészségi intézmény. A Maros Megyei Klinikai Kórház megelőzési, gyógyító, rehabilitáció és tüneti kezelési, terhességi időszaki gondozás és szülészeti, illetve újszülött-gondozás orvosi szolgáltatásokat nyújt. Számos orvosi szolgáltatás mellett a korházban orvosi-gyógyszerészeti, posztlíceális, egyetemi és posztgraduális oktatási tevékenységek, tudományos orvosi kutatások folynak, illetve folyamatos az orvosi oktatás.

Nagyon magas a kórház által nyújtott orvosi szolgáltatások ígénybe vétele az osztályok sajátossága, összetett orvosi felszerelések és a szakosított orvosi személyzet eredményeképpen, ezáltal a kórház vezetősége olyan döntéshozatali folyamatoknak kell eleget tegyen, amelyek a kórház orvosi ellátásának professzionalizmusát és teljesítményét növeli.

Maros Megyei Klinikai Kórház munkacsapatának üzenete

Manager Dr. Dan Ștefan SÎMPĂLEANA mi prioritásunk a beteg!

A Maros Megyei Klinikai Kórház munkacsapatának a fő célja minőségi orvosi szolgáltatások nyújtása, professzionalizmus, illetve a beteg számára egy biztonsági övezet létrehozása és megtartása.

Úgy jómagam, az intézmény menedzsereként, mint a munkatársaim az Igazgatóbizottságból és Ügyvezető Tanácsból tőlünk minden telhetőt elkövetünk annak érdekében, hogy a polgárok bizalommal vegyék igénybe a Maros Megyei Klinikai Kórház orvosi szolgáltatásait. Ugyanakkor különös figyelmet szentelünk a kórház 16 osztályán és részlegén dolgozó több, mint 2000 alkalmazottjának igényeire.

Intézményünk hivatalos weboldala nyitottságunkról és a betegek, illetve hozzátartozóik helyes és időszerű tájékoztatása iránti érdekeltségünkről tanúskodik. Ugyanakkor a gyors kapcsolat rendszer felhívás minden maros megyei személy, illetve a megyén kívül élők számára, akik igénybe veszik szolgáltatásainkat, a beavatkozásra. Együtt javíthatunk a kínált szolgáltatásokon, fellelhetünk fejlesztési lehetőségeket és orvosolhatjuk a megjelent működési problémákat.

A teljes csapat és jómagam nevében üdvözlök mindenkit, aki ezen weboldal útján látogat el a kórházunkba.

Tisztelettel:

Dr. Dan Ștefan SÎMPĂLEAN
Maros Megyei Klinikai Kórház Menedzsere

Birou de presa

A kórházról

Jelenleg a Maros Megyei Klinikai Kórházban 1182 betegágy található 22 osztályra és 4, nagyrészt klinikai részlegre felosztva (69,23% orvosi szakterület és 30,77% sebészeti szakterület), amely pavilonrendszerben működik, Marosvásárhely megyei jogú város területén lévén szétszórva. Intézményünk 14 olyan épületet adminisztrál, amelyben orvosi tevékenységek folynak, a központi adminisztratív székhelyet és olyan épületek sorozatát, amelyben adminisztratív tevékenységek folynak.

A kórház humán erőforrása 2020 alkalmazottat összegez, amelyből:

  • 178 orvos
  • 356 rezidens orvos
  • 26 személy – más, felsőfokú egészségügyi személyzet (gyógyszerészek, vegyészek, biológusok, pszichológusok, kinetoterapeuták, gyógytestnevelő-egészségfejlesztők, gyógytornászok)
  • 733 – középfokú egészségügyi személyzet
  • 431 – segéd- egészségügyi személyzet
  • 64 – TESA (Műszaki, Közgazdasági és Szocio-Közigazgatási) személyzet
  • 126- konyhai személyzet és munkás
  • 58 – őr
This will be replaced with the Google Map.